Het ontstaan van Directievoering

Al voordat hij hoogleraar Innovatief Ondernemerschap werd, ontwierp Wim During (Universiteit Twente) in 1986 een programma om ondernemers te helpen innovaties door te voeren in hun bedrijf.

Dit programma werd de basis van wat Directievoering nu is. Studenten werden ingezet ter assistentie van de deelnemers, omdat zij geen tijd hadden om hun ideeën te analyseren en uit te werken. De studenten kregen studiepunten voor dit werk.

In de jaren die volgden deden steeds meer ondernemers uit Oost-Nederland mee aan dit programma (mond-tot-mond reclame). De organisatie werd gedaan door Peter ter Horst van TSM Business School, in samenwerking met de Universiteit Twente.

Ondernemers uit andere regio’s kregen belangstelling. Daarom wordt het programma al sinds jaren georganiseerd op verschillende plaatsen in het land!

  • Enschede
  • Arnhem
  • Eindhoven
  • Heerlen
  • Breda

Peter ter Horst werd in 2004 Lector Innovatief Ondernemen (Avans Hogeschool) en intoduceerde het programma ook in het zuiden van het land vanuit zijn eigen bedrijf (Know How), samen met de Open Universiteit.

Directievoering is inmiddels een lifestyle programma geworden waar al meer dan 1200 ondernemers en managers met plezier - en aantoonbaar resultaat - op terugkijken.

Lees hier meer over hoe wij samenwerken met hogescholen en universiteiten.

Wij blijven ontwikkelen!

Ook wij blijven leren. Door het regelmatig volgen van het European Entrepreneurship Colloquium (o.a. verzorgd door Harvard Business School) blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen op het vakgebied."
Peter ter Horst

Nieuwsgierig?

Stel je vraag!
Neem contact op