Directievoering voor ervaren ondernemers

In de masterclass Directievoering ga je aan de slag met jezelf en je bedrijf in vier blokken van 2 aaneengesloten dagen. In elk blok wordt je bijgestaan door een docent met ervaring in dat vakgebied. Per blok behandelen we zowel praktische als wetenschappelijke literatuur.
Tijdens de laatste bijeenkomst presenteer je je plannen.

Blok 1: Identiteit

De wereld blijft veranderen, evenals de behoeften van je klant. Moeten jij en je medewerkers steeds mee veranderen om maar aan de vraag te blijven voldoen? Of kan het ook anders? In deze twee dagen leer je dat de identiteit van je bedrijf en van je team zoveel waarde kan hebben dat klanten daar graag bij willen horen. Ontdek je identiteit, je waarde en leer te communiceren wat je team belooft. Voor een unieke plek in de markt!

Docent: Gert Disberg

 

Blok 2: Strategie & Business Model Generation

Met behulp van de nieuwste methoden visualiseer je de strategie van je bedrijf en maak je keuzes over de te varen koers in de toekomst. Met misschien nieuwe combinaties waarin je de concurrentie achter je laat. Twee dagen inspiratie opdoen van praktijkspecialisten en medeondernemers.

Docenten: Winfried Bouts en Peter ter Horst

 

Blok 3: Financiën

Geld is belangrijk. En inzicht in geldstromen kan je enorm helpen slimmer te werken. In deze module leer je aan de hand van je eigen cijfers meer gevoel te krijgen voor de financiële stromen in je bedrijf en om daar iets mee te doen. Je wordt een betere gesprekspartner voor je accountant en bankier.

Docent: Gijs Hiltermann

 

Blok 4: Leiderschap en P&O

Je bent ondernemer, leider, cultuurzetter. Wat is je stijl van leidinggeven? Hoe ga je als bedrijfsopvolger / nieuwe eigenaar om met de al bestaande cultuur? Welke rol speel je? Hoe motiveer je werknemers? In welke levensfase zit je bedrijf en wat zijn gevolgen voor sturing en inrichting?

Allemaal vragen die aan de orde kunnen komen. Vooral in deze module wordt de inhoud sterk bepaald door wat er leeft bij jou en de ondernemers in de groep.

Docent: Rob Gering

 

Blok 5: Presenteer je plannen

Je laat zien wat jij geleerd hebt door jouw leerervaringen te verwoorden in een plan voor jouw organisatie. Je presenteert jouw plan tegenover een forum van specialisten die jou vervolgens bevragen en hun mening geven.

 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wij zijn benieuwd naar jouw ondernemersvraagstukken.
Daag ons uit